Op 28 en 29 september vond de eerste editie van Adventure Run Heerenveen plaats. Niet alleen voor Heerenveen was dit nieuw; ook voor ons zat deze editie vol vernieuwingen! De allerbelangrijkste was de nauwe samenwerking met gemeente Heerenveen. De gemeente bracht ons samen met lokale sportaanbieders en de buurtsportcoaches. Samen hebben we een super krachtig breedtesport evenement neergezet. Waar we -2 maanden later- nog van aan het nagenieten zijn!

Dag 1 voor voortgezet onderwijs
Iedere gemeente kent zijn eigen sportprioriteiten en voor Heerenveen staat de sportparticipatie van jongeren hoog in het vaandel. Vandaar dat er één dag is ingericht voor 800 eerstejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Het mooie is dat het evenement de kinderen niet alleen in beweging kreeg, maar ook dichter bij elkaar bracht. Leerlingen ontdekten dat ze elkaar soms nauwelijks kenden. Doordat zij in groepjes op pad gingen en de outdoor challenges veelal goede samenwerking vereisten, vormden zij een steeds hechter team en leerden ze elkaar beter kennen.

Adventure Run 2.0
Op het 7km lange parcours kwamen de deelnemers maar liefst 11 verschillende sport challenges tegen. Deze werden aangeboden door lokale verenigingen en sportaanbieders. Met zo’n breed scala aan sporten was er voor iedereen een sport om te in shinen én was er een grote kans dat zij kennismaakten met nieuwe sporten.

Uniek aan deze editie was het gebruik van de smartphone. Door middel van de Smartphone GeoGame™ navigeerden de deelnemers over het afwisselende parcours en wisten zij de sport challenges te vinden.

Als toffe toevoeging was de winnaar van Expeditie Robinson 2017; Carlos Platier Luna te gast als ambassadeur van het evenement.

Publiekelijke editie op dag 2 
Op de tweede dag was de Adventure Run toegankelijk voor een breder publiek. Bij het bestellen van de koppeltickets kon men de deelnamecategorie doorgeven: ouder-kind, 18+ of 12-18 jaar. Het gave was dat de gemeente 150 gratis deelnametickets beschikbaar had gesteld voor de ouder-kind categorie. Dit om de gezonde band met ouders en kinderen actief te stimuleren.

In de spotlight gezet
Het winnende team kreeg de prijs overhandigd van niemand minder dan de Wethouder van Sport. En Carlos Platier Luna sloot af met de lovende woorden dat een evenement als deze jaarlijks terug zou moeten komen. Wij hebben genoten van alle fanatieke teams, de samenwerking met gemeente, buurtsportcoaches en sportaanbieders en zijn dan ook absoluut voor! :-)

Wil je ook terugkijken hoe Carlos z’n avontuur eruit zag? Bekijk z’n vlog:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *