Is je kind bijna jarig of net jarig geweest? HOERA, dat is reden voor een feestje! Voor de stoere, avontuurlijke kinderen die niet bang zijn om vies te worden is een survival kinderfeestje dé ultieme activiteit. Welke voorbereidingen moet je treffen als de kinderen gaan survivallen? Wij geven je tips voor een perfecte voorbereiding!

survival kinderfeestje

#1 Wie nodig je uit

Kijk voordat je een survival kinderfeestje boekt naar het minimum (en maximaal) aantal personen. Wie nodig je uit en hoeveel kinderen gaan er mee? Je kunt er ook voor kiezen om het kinderfeestje samen met een ander klasgenootje te organiseren. Dat scheelt ook in de kosten.

Vraag ook iemand mee voor een helpende hand. Je kunt waarschijnlijk niet alle kinderen in één auto naar de survival locatie brengen. Daarnaast is het altijd fijn als je samen een oogje in het zeil kunt houden. ;) Regel ook gelijk het vervoer! 

#2 Kies een datum

Voordat je een survival kinderfeestje gaat boeken, prik je eerst een datum. Houd hierbij rekening met de planning van clubs en andere verplichtingen. Schakel je hulptroepen in voor het feestje? Check dan of zij op de geplande dag kunnen. Is de datum geprikt en heb je een bevestiging ontvangen dat het survival kinderfeestje beschikbaar is op die dag en tijdstip? Yes! Dan is het nu tijd om uitnodigingen te sturen naar de vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind.

#3 Uitnodiging uitsturen

De vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind moeten natuurlijk op tijd op de hoogte zijn van het kinderfeestje! Stuur je een leuke kaart? Of misschien een appje naar de vaders/moeders? Vergeet in ieder geval de volgende zaken niet te vermelden in je uitnodiging:

  • De datum + tijd dat de kinderen worden verwacht
  • Kleren aantrekken/meenemen die vies mogen worden
  • Een setje schone kleren mee
  • Hoe lang je verwacht dat het feestje gaat duren
  • Of de kinderen worden thuis gebracht of opgehaald moeten worden

#3 Voorbereidingen treffen

Als het bijna zover is, zorg er dan voor dat je over alles nagedacht hebt. Denk aan de zaken als het huis versieren, eten en drinken in huis halen en vraag de ouders van de uitgenodigde kinderen of rekening gehouden moet worden met allergieën. Bedenk ook of je een uitdeelzakje mee naar huis geeft na afloop van het kinderfeestje.

Gaan de kinderen in vieze kleren weer naar huis of kunnen kinderen zich omkleden bij de survivalbaan? Vraag dit na! Zorg er anders voor dat je handdoeken/vuilniszakken meeneemt waar de kinderen op kunnen zitten in de auto.

#4 De dag van het survival kinderfeestje!

Yes! Het is tijd voor het kinderfeestje. Doe de laatste voorbereidingen, zorg dat je hulptroepen op tijd zijn en het vervoer geregeld is. Bij de survivalbaan zal de survival instructeur het stokje van jou overnemen en kan jij genieten van de kinderen die klimmen, klauteren en lekker vies worden!

Tip: zorg dat je na het kinderfeestje niets meer gepland hebt. Dan kan jij bijkomen en het feestje met je kind nabespreken! 

boogschieten kinderfeestje

Inspiratie voor survival kinderfeestjes

Benieuwd waar een survival kinderfeestje mogelijk is? Wij hebben een aantal toffe locaties op onze website staan!

Survivallen in Leeuwarden

Bij de Grote Wielen in Leeuwarden kun je zelf bepalen hoe je het survival kinderfeestje samenstelt. Gaan de kinderen enkel survivallen of kies je voor een arrangement met bijvoorbeeld survivallen én boogschieten? Zelfs brood bakken op eigen gemaakt vuur is mogelijk! Klik hier voor meer info!

Survival kinderfeestje in Almere

In Almere is ook een geweldige survival parcours waar de kinderen op avontuur gaan! Naast het survivallen gaan de kinderen een eigen boog maken en leren ze pijl & boog schieten. Hoe stoer is dat?! Hier vind je meer informatie.

Survival kinderfeestje almere

Benieuwd naar alle (survival) kinderfeestjes? Bekijk hier ons aanbod!